Humor je soľou života. K. Čapek

Komentáře

1 Jano Jano | 30. dubna 2018 v 8:12 | Reagovat

1. Keď máte bolesti hlavy, opuchy, bolesti uší alebo ste prechladnutí, aplikujte si zábaly s nakrájanými plátkami cibule na postihnuté miesta.

2. V prípade výskytu vysokej teploty, umiestnite cibuľové zábaly na vaše nohy a chodidlá.

3. Ak krvácate z nosa, priložte si zábaly s cibuľovými plátkami na krk.

4. Keď váš uštipne hmyz alebo pohryzú zvieratá, ranu si vydezinfikujte, potom na ňu priložte koliesko cibule a obviažte obväzom.

5. Pri povrchových alebo podkožných vredoch na pokožke, postrúhajte cibuľu, zmixujte ju s trochou olivového oleja a následne aplikujte na boľavé miesto po dobu 1 až 2 hodín.

2 Jano Jano | 30. dubna 2018 v 8:13 | Reagovat

6. Keď máte zápal hrdla, priedušiek alebo infekciu na pľúcach, nakrájajte cibuľu a vytlačte z nej šťavu.

3 Jano Jano | 30. dubna 2018 v 8:16 | Reagovat

7. Ak chcete zabrániť vypadávaniu vlasov alebo podporiť rast už vypadaných vlasov, masírujte si pokožku hlavy niekoľko minút s čerstvou cibuľovou šťavou párkrát denne.

Robte to samozrejme iba vtedy, ak vám nevadí silný cibuľový zápach a tiež, ak nie je vaša pokožka príliš citlivá na podráždenie cibuľou.

8. Keď trpíte na silný a pretrvávajúci kašeľ, odšťavte cibuľu a jej čerstvú šťavu potom zmiešajte s vodou. Túto zmes pite niekoľkokrát denne.

9. Rovnako ako v bode 8 postupujte aj vtedy, keď sa chcete zbaviť črevných parazitov.

10. Keď máte nejaké ochorenia pokožky ako ekzémy, akné či vyrážky, vmasírujte si niekoľkokrát denne do postihnutej pokožky čerstvú cibuľovú šťavu.

4 Jano Jano | 30. dubna 2018 v 8:17 | Reagovat

11. Ak vás trápi časté močenie, najemno nakrájajte jednu cibuľu, zmiešajte ju s 200 ml čistej vody, chvíľu povarte, nechajte vychladnúť a napokon pridajte 1 polievkovú lyžicu medu. Dobre všetko rozmiešajte a vypite to.

5 Jano Jano | 30. dubna 2018 v 8:19 | Reagovat

Cesnak kuchynský je trvalá rastlina, ktorá má na báze zloženú stlačenú guľovitú cibuľu. Cibuľa je zložená z niekoľko dužinatých časti (strúčikov), ktoré sú prekryté spoločným obalom bielej až purpurovej farby. Oddelenými strúčkami je možné cesnak vegetatívne rozmnožovať. Stonka kuchynského cesnaku má oblý prierez a je asi do ½ pokrytá pošvami listov. Asi 2,5 cm široké čepele listov sú ploché, jednoduché, súbežne žilkované so širokým čiarkovaním, v priereze smerom k rubu v tvare písmena „V“.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.